Bliv klogere på akupunktur

Published by: 0

Akupunktur

Akupunktur er en gammel behandlingsform, der stammer fra Østen. Til trods for at have mange år på bagen, bliver den kun mere og mere populær, og derfor benytter mange mennesker også i dag akupunktur til behandling af en række lidelser.

Mange smerter og lidelser i bevægeapparatet kan behandles i kombination med akupunktur, og professionel fysioterapi kan derfor med fordel kombineres med behandlingsformen.

Nåle – omdrejningspunktet i behandling

”Akupunktur” betyder behandling med nåle. Mange mennesker forbinder også instinktivt akupunktur med placering af nåle rundt omkring på kroppen, men for manges vedkommende stopper kendskabet til behandlingsformen her. For hvad er det egentlig, nålene gør?

Traditionelt set er formålet med at sætte nåle i kroppen at forbedre kroppens energigennemstrømning og fjerne de ubalancer eller blokeringer, der leder til sygdomme og smerter. I medicinsk akupunktur, som er den akupunkturform, mange fysioterapeuter anvender, kombinerer man viden om blandt andet neurofysiologi med nålebehandlingen, hvilket har givet mange positive effekter.

Hvordan virker akupunktur?

Det, der gør akupunktur til en effektiv behandlingsform, er, at nålene i huden placeres i specifikke punkter, som har forbindelse til nervebaner. Nervebanerne er forbundet med centralnervesystemet, og når disse påvirkes, stimuleres kroppens egne evne til at helbrede sig selv.

Nålene er meget tynde og mærkes derfor næsten ikke, når de placeres i akupunkturpunkterne. Disse punkter påvirker kroppen forskelligt, og derfor vil det altid blive kortlagt for den enkelte patient, hvilke akupunkturpunkter, der skal arbejdes med.

Smertelindring med akupunktur

Akupunktur har en helt særlig smertelindrende effekt. Dette er da også grunden til, at mange anvender denne behandlingsform som et alternativ til smertestillende medicin.

Når akupunktur virker smertelindrende, skyldes det, at akupunktur stimulerer kroppens naturlige dannelse af endorfiner. Endorfiner kaldes også kroppens eget morfin og er derfor et naturligt smertestillende stof, der kan reducere eller fjerne mange smerter. Endorfiner produceres i hjernen, men det er ikke kun endorfiner, der giver smertelindring. Nålenes placering i akupunkturpunkter forbedrer blod- og energitilstrømning i hele kroppen, og da et godt blodomløb er fundamentalt for reducering af smerter, spiller dette også en rolle.

Akupunktur kan bruges til behandling af smerter i forbindelse med såvel akutte som og kroniske sygdomme og lidelser. Ryg- og nakkesmerter, knæsmerter, gigtsmerter, kredsløbslidelser, allergier og hovedpine er blot få ud af de mange tilstande, hvor akupunktur kan bruges til smertelindring. Derudover har akupunktur også en forebyggende effekt.

Mange patienter oplever allerede en smertelindring efter én akupunkturbehandling men for optimal smertelindring samt vedvarende virkning, bør du gennemgå flere behandlinger.
Fysioterapien
Centrumgaden 1
2750 Ballerup
44 65 36 18

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *