Derfor er det vigtigt med ledelseskursus

Published by: 0

Hvis man er chef eller leder, i en eller anden grad, i en virksomhed, er det normal kutyme, at man med jævne mellemrum bliver tilbudt et lederkursus af den øvre bestyrelse eller direktør, så man kan udvikle sig rent fagligt og selvfølgelig med det formål at blive en bedre chef eller leder.

Dette er for nogle valgfrit, mens det er obligatorisk for andre – et grundlæggende element i stillingen. For dem, hvor det er valgfrit, er der nogle, der vælger at sige ”nej tak” til tilbuddet – de mener måske ikke, det er relevant, eller at de har brug for det. Måske finder de det ligegyldigt, da de allerede står som chef eller leder, eller måske kan de ikke finde tid til det i den travle hverdag.

Her er det dog vigtigt at huske på, at et lærerigt og informativt ledelseskursus aldrig bliver overflødigt, ligegyldigt eller irrelevant. Når man bliver tilbudt et sådan kursus, må man heller ikke tænke, at der ikke er tid til det – for det er en investering af tid, som uden tvivl er værd at tage med sig fremadrettet.

Kurset kan gøre en forskel

Vi kender alle udtrykket ”vær ikke en chef, vær en leder”. Vi associerer ofte ordet ‘chef’ med en person, der føler, at han eller hun kan tillade sig at behandle sine ansatte, som denne nu har lyst til – ergo, ikke nødvendigvis en positiv ting. En leder bliver i stedet set som en person, der fører vejen for sine ansatte. En leder lærer fra sig og er med til at løfte sit team i flok og bistår med faglig sparring og rådgivning.

Dette er blot en af de få ting, man lærer på et ledelseskursus og de redskaber er afgørende på arbejdspladsen. Det gør arbejdspladsen til et behageligt og trygt sted at være, og det kan for de ansatte gøre så stor en forskel, at de nu føler, de kan snakke med deres chef/leder om nogle ting, de ikke før har tænkt på at udtrykke.

På et ledelseskursus får man også mulighed for at møde andre mennesker i samme stilling, og der vil derfor også være rig mulighed for at snakke sammen og sparre med hinanden og lade sig inspirere af strategier i andre virksomheder.

Man bør uden tvivl deltage i et informationsrigt change management og på den måde bidrage til en bedre fremtid for virksomheden og dens ansatte.

Proacteur ApS

Lottenborgvej 24 B