Gode råd, når du har tandpine

Published by: 0

Tandpine

Tandpine kan ramme alle – børn som voksne. Tandpine kan derudover også ramme dig på trods af, at du passer godt på dine tænder og besøger tandlægen, når du indkaldes til det. Tandpine kan dog især ramme dig, som sløser med tandplejen derhjemme og skipper de regelmæssige tandeftersyn. Tandpine er derfor en trussel mod alle personer, og en slem tandpine må ikke ignoreres og skal behandles hurtigst muligt. Læs med her, hvis du vil være godt forberedt på at slippe hurtigt af med tandpine i fremtiden.

Fra de første smerter til smertefri

Se ikke tiden an:

Flere dages tandpine vil føre til spændinger i hele din kæbe, som blandt andet kan give dig spændingshovedpine. På den måde bygger tandpinen sig hurtigt op, og der er brug for, at du får fjernet årsagen til problemet hurtigst muligt. Det er tandlægen, som kan fjerne din tandpine, og derfor skal du eksempelvis kontakte en akut tandlæge i Aalborg med det samme, hvis du har tandpine eller akutte skader på dine tænder.

Vær tilknyttet en akut tandlæge:

Ikke alle tandlæger er i stand til at tilbyde akutte tider, så derfor bør du vælge din almindelige tandlæge efter, om tandlægen er fleksibel nok til at give dig en tid, hvis du har akut tandpine. Ved tandpine i weekender kan du altid kontakte Tandlægevagten, så du ikke behøver at vente til mandag morgen.

Tænk transporten ind på forhånd:

Ved akut tandpine er det en stor hjælp, hvis du bliver tilknyttet en akut og nærliggende tandlæge i Aalborg eller i din by, så du let kan komme frem og tilbage. Du bør ikke køre bil derhen, hvis du har slem tandpine, da det kan svække din koncentrationsevne.

Fra de første smerter til tandlægebesøget

Der er heldigvis flere ting, som du selv kan gøre for at dulme smerten fra, at du mærker de første smerter og til, at du ankommer til tandlægen.

Dulm smerten med en ispose

Som ved smerter andre steder i kroppen kan en kold ispose tage den værste smerte og mindske hævelse.

Fortsæt din almindelige tandpleje

Det er en god idé at fortsætte med din almindelige tandpleje på trods af, at det kan gøre ondt at rense det smertefulde området. Bakterier og madrester skal stadig fjernes fra dine tænder og tandkød, så eksempelvis betændelsen ikke bliver endnu værre.

Tilpas væske og mad efter din smerte

Kulde og varme kan periodevist øge smerten, og du kan derfor med fordel gå uden om bestemte fødevarer og væsker.

Tandlægerne Nørregade 19
Nørregade 19
9000 Aalborg
98 12 19 72

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *